De nye hjullasterne L60H, L70H og L90H tar arbeidsmiljø og sikkerhet til et nytt nivå, skriver Volvo i en pressemelding.

Komplett hjullasterserie fra Volvo

Volvo kommer med tre nye hjullaster-modeller. Den nye H-serien er dermed komplett fra L60H til L250H.

Med nye sikkerhetsdetaljer som LED-belysning og 3-punkts sikkerhetsbelte som standard tar de nye hjullasterne L60H, L70H og L90H arbeidsmiljø og sikkerhet til et nytt nivå, skriver Volvo i en pressemelding.

Ifølge Volvo er de nye modellene fremst i utviklingen også det gjelder miljø, det vil si svært lave partikkelutslipp, optimalisert drivstoffeffektivitet og dermed også lavt C02-utslipp.

De nye L60H, L70H og L90H hjullasterne fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er fleksible og effektive maskiner. De er utstyrt med en effektiv motor for økt produktivitet og redusert drivstofforbruk i en rekke bruksområder, melder Volvo.

Maskinene har ifølge Volvo et robust drivverk, konstruert og bygget av Volvo CE. Hjullasterne er utstyrt med en Volvo 6-liters Steg IV dieselmotor.

L60H, L70H og L90H er utstyrt med Volvos Torque Parallell (TP) lasteaggregat. Lasteaggregatet kombinerer fordelene med Z-matic og parallellføring. Doble tetninger på alle bolter i lasteaggregatet holder på smørefettet, og hindrer inntrengning av støv for holdbarhet og lang levetid. TP lasteaggregatet gir gode tiltvinkler på skuffen for økt stabilitet og mindre spill av masse under transportkjøring, melder Volvo.

Transmisjon med lang levetid

Maskinene er utstyrt med en transmisjon med clutchpakker som tåler høy belastning, og ulike innstillinger kan velges av maskinføreren for tilpasning til alle bruksområder fra lasting av lastebiler i korte sykluser, til belastning som ulike bære- og transportoppgaver.

For allsidighet under ulike bruksområder, er maskinene som standard utstyrt med 100 prosent låsing av differensialsperren i forakselen, noe som gir meget god trekkraft på mykt og glatt underlag, og redusert sluring og dekkslitasje. For ytterliggere grep og skyvkraft under for eksempel snørydding kan maskinene leveres med differensialbrems i bakakselen som ekstrautrustning, opplyser Volvo.

Effektivitet som standard

De nye hjullastermodellene er utstyrt med den nyeste teknologien som er tilgjengelig for å redusere drivstofforbruk og utslipp fra motoren. L60H, L70H og L90H er utstyrt med en Eco-pedal som gir ekstra motstand når motorturtallet går over det mest økonomiske turtalls-området. Maskinføreren registrerer motstand i gasspedalen, og reduserer trykket på pedalen for å fortsette innenfor det mest økonomiske turtallsområdet. Dersom fullt motorturtall er nødvendig, kan motstanden fra gasspedalen lett overstyres.

L60H, L70H og L90H har alle lastkjennende hydraulikk med variable pumper som tilpasser kraften som trengs til den aktuelle arbeidsoppgaven, i tillegg til at drivstofføkonomi og presisjonen økes. Dette systemet gjør effekten tilgjengelig for fremdrift, noe som gir lettere inntrengning og økt produktivitet. Ved hjelp av de variable stempelpumpene og presise manøverspaker ytes hydraulisk kraft i forhold til behovet.

Komfortabelt førerhus og enkel service

L60H, L70H og L90H er bygget med førerkomfort i tankene. Det unike og anerkjente CareCab førerhuset fra Volvo sikrer god sikt i alle retninger, minimalt støy- og vibrasjonsnivå, samt automatisk klimakontroll. Et nytt intelligent overvåkingssystem informerer maskinføreren om all nødvendig maskininformasjon for enkel betjening, trygghet og redusert tretthet.

Det automatiske klimaanlegget sikrer et komfortabelt miljø inne i førerhuset, og det bransjeledende luftfiltreringssystemet sørger for at 90 % av førerhusluften blir resirkulert gjennom hovedfilteret for kontinuerlig støvfjerning og et renere miljø.

Ifølge Volvo er maskinene konstruert for at regelmessig vedlikehold skal kunne utføres raskt og enkelt. Motorpanseret i ett helt stykke åpnes med stor vinkel, og gir full tilgang til motorrommet og motorens vedlikeholdspunkter, strategisk gruppert for raske og enkle servicekontroller.

Ekte allroundere

Volvo L60H, L70H og L90H hjullastere kan utrustes med et bredt spekter av Volvo arbeidsredskaper og TP lasteaggregat. Hvert redskap er tilpasset maskinens lenkarm-geometri for maksimal bryte- og løftekraft.

Maskinene kan også utstyres med et stort utvalg av Volvo stein- og grusskuffer, konstruert for en rekke materialer, eller robuste Volvo lettmaterialskuffer for håndtering av snø og andre materialer med lav egenvekt.

Volvos materialhåndteringsarm utvider maskinenes allsidighet, og utstyrt med pallegafler kan maskinene håndtere paller med bygningsmaterialer, avløpsrør, trelast eller løse gjenstander rundt i det ujevne terrenget på en byggeplass.