Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Søker entreprenør til to parseller på Laksevegen

Statens vegvesen søker nå en entreprenør til jobben med å bygge 3,1 km ny veg i Snilldalen og snaut 1 km ny veg på Våddånesset ved Våvatnet på fv. 714 i Sør-Trøndelag.

- Vi håper å komme i gang med anleggsarbeidet på de to strekningene i løpet av våren 2015. Hensikten med prosjektet er å korte ned kjørelengden og samtidig bedre framkommeligheten og trafikksikkerheten, sier prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen.

Entreprenørene har frist til 24. februar med å levere tilbud på jobben.

To tunneler i Snilldalen

Den nye vegen i Snilldalen vil gå fra Snilldalssæter til Snilldalsli. Fra Snilldalssæter føres den nye vegen videre nordover mot Snilldalen gjennom to trefeltstunneler, Fossantunnelen (744 meter) med fem prosent stigning og Snilldalstunnelen (490 meter) med sju prosent stigning. Det er ca. 175 meter veg i dagen mellom tunnelene. Videre ligger vegen i sidebratt terreng ned mot Snilldalselva før den krysser elva med ei 64 meter lang bru og ligger på nordøstre side fram til den tilpasses eksisterende veg rett sør for Snilldalsli.

I utgangspunktet planla Statens vegvesen å bygge hele strekningen gjennom Snilldalen og forbi Krokstadøra i et prosjekt, totalt ca. 6,8 km veg. Kostnadsøkning i prosjektet førte til at

Ny veg ved Våvatnet

I samme entreprise som ny veg i Snilldalen skal entreprenøren som får jobben anlegge 870 meter ny veg gjennom eksisterende massetak ved Våddånesset. Området som veglinja går gjennom er en åsrygg som strekker seg ut i Våvatnet som et lite nes. Vegskjæringen, som på det meste er 28 meter høy, er delvis sprengt i forbindelse med uttak av stein for prosjekte.