Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Støre advarte mot salg av Flytoget

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens planer om å selge seg ut av Flytoget er ukloke.

Statlig eierskap og særlig regjeringens planer om å selge seg ut av Flytoget var første tema under årets første muntlige spørretime på Stortinget onsdag.

– Flytoget leverer gode økonomiske resultater og avkastning til fellesskapet. Vi har ikke sett gode finansielle argumenter for hvorfor staten bør selge, sa Støre.

Han argumenterte også for at Flytoget er en sentral brikke i planleggingen av kollektivtrafikken i og rundt Oslo-regionen.

– Private eiere betyr trolig utenlandske eiere. Vi mener det er viktig at man sitter på samme side av bordet når vi skal sikre helhetlig styring med transporten i en by som er ventet å vokse mest i Europa fremover, uttalte Støre.

Næringsminister Monica Mæland (H) la i sitt svar vekt på at den norske stat er en svært dominerende næringslivseier i forhold til andre land.

– Det er ikke uproblematisk, derfor har vi hatt en gjennomgang av statens selskaper og kategorisert hvilke vi bør eie og ikke. Flytoget er et selskap hvor vi mener det er helt unødvendig med statlig eierskap, uttalte Mæland.