Illustrasjonsfoto: Dan Aamlid / Skog og landskap

Gratis iPhone-app for skogbrukere lansert

Mobilapplikasjonen iSkogen gir den moderne skogbrukeren et verktøy for å utføre enkle målejobber, lete etter utdanning og handel, eller slå opp i et omfattende oppslagsverk.

Det skriver skogeierorganisasjonen Norskog i en pressemelding tirsdag.

Mobiilapplikasjonen er bygd opp med modulene Nyheter, Verktøy, Utdanning, Tømmerhandel og Oppslagsverk. Appen er gratis og tilgjengelig for nedlasting i Appstore, men ifølge pressemeldingen vil man også vurdere andre operativsystemer.

Dette er innholdet i iSkogen:

Nyheter

Her hentes nyheter fra nettstedene SkogsNorge og Skoginfo. Ett trykk bringer deg til den aktuelle artikkelen på nettet og ved å velge lesevisning blir den godt leselig på mobiltelefonen, uavhengig om nettstedet er mobiltilpasset eller ikke.

Verktøy

Denne praktisk orienterte modulen oppleves nok som den mest spennende. Her kan du måle trehøyde, grunnflatesum, diameter og areal. Resultatet av målingene kan i neste omgang brukes til å beregne volum av et enkelt tre eller et bestand. Beregningene er tilgjengelig for treslagene gran, furu og bjørk.

Utdanning

Under utdanning gis en enkel oversikt over utdanningsløpene for videregående, høgskole og universitetsnivå. For nærmere beskrivelse av de enkelte studiesteder er det en tett kobling til Velg Skog sine nettsider.

Tømmerhandel

Innenfor dette området har det jo skjedd betydelige endringer de siste årene og skogeieren har nå flere muligheter til å omsette tømmeret sitt. Modulen gir en fylkesvis oversikt over aktuelle tømmerkjøpere i distriktet.

Oppslagsverk

Denne modulen omhandler sentrale temaer som Lover og regler, Norsk PEFC Skogstandard, planting tynning og ungskogpleie. Under Ord og uttrykk finnes forklaringer på vanlige begreper innen skog og skogbruk.