Utleieåret avsluttet med prisrekorder

2014 ble rundet av med rekordhøye utleiepriser i Norge.

Det opplyser Utleiemegleren i en pressemelding på byrånettsiden ntbinfo.no.

Oslo:

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for desember 2014 viser at det nå i snitt koster 9.069,50 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 4,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,6 prosent.

Det har, ifølge pressemeldingen, aldri tidligere vært registret så høy snittleie for en 1-roms leilighet i Oslo.

I snitt kostet det 11.553 kroner å leie en 2-roms leilighet i hovedstaden i desember 2014, hvilket utgjør en oppgang på 0,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,6 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13.694 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,5 prosent.

– Desember er typisk den roligste måneden i utleiemarkedet, og mange velger å ta bort sin leiebolig fra nett og vente med å leie den ut til januar, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

– Dermed blir det færre ledige boliger på nett. Bare i Oslo ser vi nå at det er under 2.000 ledige utleieboliger, det er sjeldent lavt for året. Da blir det også tilsvarende høyere priser, legger Skogheim til.

Han forteller at utleieåret 2014 har vært preget av rekordmange ledige utleieboliger i markedet og at færre bedrifter nå leier bolig til sine ansatte.

– I tillegg har vi også sett at flere og flere studenter velger å bo hjemme, og at det dessverre fortsatt er en stor andel leietager med betalingsanmerkninger, sier Skogheim.

Stavanger:

I snitt kostet det 13.649 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i desember 2014. Dette er en nedgang på 5,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,1 prosent.

– Desember er en rolig måned i leiemarkedet, og vi har registrert en nedgang i leieprisene som forventet. Det er fortsatt mange ledige boliger på Finn selv om antallet har gått noe ned siden inngangen til måneden. Vi forventer at aktiviteten i leiemarkedet vil ta seg opp i de kommende månedene, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Det som har vært typisk for leiemarkedet Stavanger i 2014 er at antall ledige boliger har vært høyere enn tidligere år. Leietagerne har hatt flere objekter å velge mellom, og det synes som de har tatt seg bedre tid før de har valgt bolig, forklarer Hauge.

Trondheim:

I snitt kostet det 11.187 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i desember 2014. Dette er en oppgang på 8,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,9 prosent.

Romerike:

I snitt kostet det 9.202 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i desember 2014. Dette er en oppgang på 3,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,9 prosent.

Bergen:

I snitt kostet det 11.010 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i desember 2014. Dette er en nedgang på 3,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.

I både Asker, Bærum og Drammen er utleieprisene, ifølge pressemeldingen, stabile.