Illustrasjon: JAF arkitektkontor

Vil bygge boligoase i Raufoss

Gjøvik og Omegn Boligbyggelag ønsker en fem etasjes boligblokk med plass til 26 leiligheter i Raufoss sentrum i Vestre Toten.

Det skriver Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB) i en pressemelding.

Planene skal nå være klare for bygging av den nye boligblokken på Østvollvegen 4 i Raufoss.

– Den planlagte blokken skal inneholde 26 leiligheter pluss en parkeringskjeller. Deler av blokken bygges over 5 etasjer, mens resten er over 3 etasjer, opplyser administrerende direktør Tom Søgård i GOBB i pressemeldingen.

– Leilighetene varierer i størrelse fra 75 kvadratmeter til 125 kvadratmeter. Alle leiligheter får romslige og solrike balkonger. I tillegg bygges det en egen felles takterrasse som gir beboerne en flott utsikt og sol absolutt hele dagen. Dette blir en flott oase med et hyggelig og hjemmekoselig preg, sier Søgård.

Han uttryker et håp om at reguleringsplanen, som nå er under utarbeidelse, vil bli vedtatt i tidsrommet rundt april og mai.

– I så fall er planen år at vi skal rive det bygget som står der i dag i mai, og at vi starter salget umiddelbart etterpå. Ut fra interessen så langt, håper vi å løse forhåndssalget i løpet av sommeren, og at byggingen starter etter sommerferien, sier Søgård.

GOBB vil bygge blokken som et borettslag, og Miljøbygg er, ifølge pressemeldingen, valgt som entreprenør til prosjektet.

– Vi har inngått en samspillsavtale med Miljøbygg, sier Søgård.

– For oss er det en ny måte å jobbe på, men så langt har det vært veldig lærerikt og ikke minst bra for prosjektet. Vi har hatt mange gode diskusjoner med Miljøbygg og konsulenter tidlig i prosjekteringsfasen, og det har så langt gitt langt bedre løsninger enn om vi skulle ha tenkt ut dette selv, for så å involvere en entreprenør og hans konsulenter, uttaler Søgård i pressemeldingen.