Det ble dobbelt så mange elbiler i Norge i fjor. Det er tredje året på rad elbilbestanden dobles. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Elbilbestanden doblet igjen

Det ble registrert mer enn 20.000 nye elbiler i Norge i fjor, en dobling for tredje år på rad. Totalt ble det 1,4 prosent flere nye personbiler her til lands.

Statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det ble registrert 144.202 personbiler i Norge i fjor. Samtidig var det 437.456 eierskifter av personbiler (bruktbilsalg), en oppgang på 1,7 prosent fra 2013.

18.017 av de nyregistrerte personbilene var helelektriske. I tillegg kommer elvarebiler og bruktimporterte elbiler. Totalt blir det mer enn 20.000 nyregistrerte elbiler, opplyser Norsk Elbilforening, som likevel ikke er fornøyd.

– Høyeste markedsandel ble oppnådd i første kvartal, med 14,5 prosent, mens elbilene utgjorde 12,7 prosent gjennom hele 2014. Salget har altså ikke økt gjennom året, sier generalsekretær Christina Bu i foreningen.

Volkswagen er det mest populære bilmerket i Norge. Både når det gjelder elbiler og biler generelt er det tyske merket på topp i antall registreringer.