Tre av landets største banker har kuttet i utlånsrenta for boliglån. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Forventninger om flere kutt i boliglånsrenta

Forbrukerne har fått med seg at de første storbankene har satt ned renta. Nå må andre banker raske på for å henge med i konkurransen, mener forbrukereksperter.

Etter en stille romjul var det høy aktivitet på Finansportalens nettsider fredag, opplyser daglig leder Elisabeth Realfsen til NTB.

Allerede tidlig fredag ettermiddag hadde samme antall som på en normal fredag vært innom og sammenlignet bankenes lånerenter.

– Det tyder på at forbrukerne er i ferd med å kvikne til etter romjula, mener Realfsen.

– Nå må de andre bankene raske på, sier Realfsen, som tror dette kan utløse flere prisreduksjoner på boliglån.

Hun har ventet på et kutt i boliglånsrentene siden Norges Bank kuttet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng i desember.

Senere fredag ble det kjent at også DNB, som er Norges største bank, og Nordea, som er den nest største, kutter utlånsrenta.

Hun er ikke overrasket over at det har tatt drøyt tre uker før bankene følger opp kuttet i styringsrenta med å senke prisene på boliglån.

– Det er som ventet. Dette er en bransje som vet å tjene penger, sier hun.

– Vi er opptatt av at folk virkelig ser hva prisene er til enhver tid. Det er en god del penger å spare på å bytte bank, sier Nergård til NTB.

DNB lå før kuttene fredag på 102. plass på Finansportalens liste for annuitetslån på 1 million kroner med 20 års løpetid. Nordea befant seg på 27. plass, mens Danske Bank lå på 160. plass før bankenes nye rentejustering var lagt inn.