Folk evakueres fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn Rønningen / Hitra-Frøya / NTB scanpix

Fem beboere evakuert etter Hitra-brann

Fem personer måtte tilbringe natt til tirsdag på hotell på grunn av brann på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag.

De fem ble evakuert fra sine boliger på grunn av giftig røyk. Andre naboer valgte frivillig å finne andre steder å sove for natten, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

De nærmeste husene ligger 40-50 meter unna butikken Alfo og et tilhørende lager, der brannen startet mandag kveld.

Brannen var kraftig og det ble hørt smell. Det var ikke mulig å slokke brannen, og brannmannskapene lot derfor butikken og lageret brenne ned på kontrollert vis, samtidig som det pågikk etterslokking gjennom natten. Ingen personer ble skadd.

Utstyrsbutikken Alfo selger arbeidsklær, fiskeutstyr, verktøy og båtutstyr. Det var mye brennbart materiale i butikken, blant annet kunstgjødsel og oljeprodukter, og store verdier gikk trolig tapt i brannen. Lageret som er tilknyttet butikken, er oppbevaringsplass for båter, bobiler og campingvogner.

Brannen skal ha startet i byggets andre etasje, men det er foreløpig for tidlig å si hva som kan være årsaken, ifølge politiet.

– Vi står på brygga og ser at den brenner ned. Det er forferdelig trist for dem som eier butikken. Det er åpenbart store verdier der, sier nabo Monika Glørstad.

Politiet ble varslet om brannen klokken 20.37 mandag kveld.