Vestbase har fått grønt lys for å fylle ut Vikanholmen vestover.

Grønt lys for utfylling av Vikanholmen vest

Fylkesmannen i Møre og Romsdal har avvist klagene fra de som vil stoppe utfyllingen av Vikanholmen Vest på Vestbase i Kristiansund.

Tidligere i år godkjente bystyret i Kristiansund kommune reguleringsplanen for Vikanholmen Vest i mars i år. Kommunen avviste klagene fra de berørte av utvidelsen i juni, og saken ble sendt videre til Fylkesmannen i Møre og Romsdal, skriver Tidenes Krav.

Start i 2015

Nå har Fylkesmannen kommet til sin endelige beslutning i saken, etter å ha avvist de seks klagene som kom inn. Dermed har bystyrets vedtak blitt stadfestet, og det legges opp til at Vestbase kan begynne med utvidelsen av arealet sitt i løpet av neste år.

Utvider med 35 dekar

Vikanholmen Vest-prosjektet legger opp til at Vestbase utvider basen med 35 dekar gjennom utfylling av sjøarealet. Området skal brukes til lagring og prosjektbasert arbeid. Fylkesmannen i Møre og Romsdal mottok totalt seks klager, blant andre fra Naturvernforbundet. Begrunnelsen for klagene var at kommunen skulle ha gjort en saksbehandlingsfeil.

Resipientundersøkelse fra 2005

Ifølge Tidenes Krav, brukte kommunen en resipientundersøkelse fra 2005 i konsekvensutredningen for prosjektet, men klageinstansene har påpekt at kommunen i stedet skulle ha lagt til grunn en resipientundersøkelse fra 2012. Fylkesmannen skriver at kommunen burde har brukt 2012-undersøkelsen, og at 2005-undersøkelsen som ble lagt til grunn kan gjøre vedtaket ugyldig.

Endelig vedtak

Men samtidig uttaler Fylkesmannen i et brev til de berørte partene at de konkrete ulempene utfyllingen av Vikanholmen Vest vil få, sett i opp mot de samfunnsmessige virkningene tiltaket vil medføre, ikke kan ses som en urimelig vurdering av arealbruken fra kommunens side. Fylkesmannen er endelig klageinstans, og dermed kan saken ikke påklages videre.