Prosjektleder Infrastrukturprosjekter

Infrastrukturdivisjonen i Jernbaneverket har ansvar for gjennomføring av planlagte prosjekter innen fornyelse og mindre investeringer, samt drift og vedlikehold av jernbanenettet. Divisjonen består av en stabsavdeling i Oslo, seks områder med sytten underliggende banestrekninger og fire landsdekkende enheter; Signal og tele, Energi, Transport og Infrastrukturprosjekter.

FirmaJernbaneverket
FylkeOslo
Søknadsfrist11.01.2015

 Infrastrukturprosjekter planlegger/prosjekterer og gjennomfører jernbaneprosjekter i hele landet. Vi har ansvar for en rekke tiltak som gir en mer driftsstabil jernbane og et bedre togtilbud for de reisende. Dette innebærer å fornye gamle og bygge nye jernbaneanlegg.

I 2014 har Infrastrukturprosjekter oppgaver for til sammen 1220 millioner kroner. Som følge av økte budsjetter og stor aktivitet har vi behov for flere dyktige kollegaer. Vi søker etter en erfaren prosjektleder vil være med på å bygge fremtidens jernbane.

Vi vil gjerne ha et mangfoldig arbeidsmiljø som består av ulike typer mennesker som kan utfylle hverandre på en god måte. Derfor oppfordrer vi folk med forskjellige egenskaper og ulik bakgrunn til å søke på stillingen.

Stasjoneringssted vil være Oslo.

Arbeidsoppgaver

  • Du får ansvar for å lede ett eller flere av våre prosjekter i tett samarbeid med et prosjektteam som blant annet består av prosjekteringsleder, byggeleder og andre faggrupper. Du skal også se til at prosjektet har riktig bemanning.
  • Du får ansvar for at teamet gjennomfører prosjektet på en sikker måte med avtalt kvalitet. Dette skal gjøres innenfor de tidsfrister som er satt og innenfor vedtatte kostnadsrammer. Jernbaneverket jobber for å ha et godt omdømme, og som prosjektleder skal man bidra til dette.
  • Som prosjektleder skal du kontrahere rådgivende ingeniør og i samarbeid med dem utarbeide detaljert byggeplan. Du skal også skaffe til veie entreprenør, følge opp byggeprosessen og overlevere det ferdige anlegget til Jernbaneverkets driftsorganisasjon.
  • Du skal sørge for et godt samarbeid internt i prosjektet, med andre enheter i Jernbaneverket og med eksterne bidragsytere.

Kvalifikasjoner

  • Du har høyere utdanning fra universitet eller høyskole innen relevante fagområde. Men hvis du har lang og relevant erfaring, kan dette kompensere for manglende utdannelse.
  • Du må ha minimum fem års erfaring som prosjektleder. Vi foretrekker at du har arbeidet med prosjekter i samferdselssektoren og med jernbanerelaterte prosjekter, men annen prosjektledererfaring vil også bli vurdert.
  • Du må ha god kunnskap om relevante lover og forskrifter, deriblant Byggherreforskriften, Plan- og bygningsloven, Lov om offentlige anskaffelser og Jernbaneloven.

Personlige egenskaper

  • Som prosjektleder må du være trygg, tydelig og tett på.
  • Du må ha evnen til å ha oversikt og se sammenhenger i komplekse prosjekter, også i hektiske perioder.
  • Du må kunne se muligheter samtidig som du motiverer kollegaene i prosjektet til å trekke i samme retning.
  • Vi legger vekt på lojalitet til Jernbaneverkets etiske regler og våre verdier som er åpen, profesjonell og engasjert.

Vi tilbyr

  • Gode forsikrings- og pensjonsordninger i Statens pensjonskasse.
  • Betalt overtid og fleksible arbeidstidsordninger.
  • Personalbillett med tog for deg og eventuell familie.

Vi har mange prosjekter med stor aktivitet og den store satsingen på jernbane er inspirerende. Dette preger arbeidsmiljøet. Vi har mange kollegaer med godt humør som har et stort engasjement og kjærlighet for faget sitt. Vi har et sykefravær på 3%, og det er vi stolte av.

Stillingen lønnes etter stillingskode 1181 senioringeniør, i lønnstrinn 70-79 som for tiden utgjør fra kr 613 500 til kr 756 500. For særskilt godt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes.

Om du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette opplyses om og begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles om reservasjon som ikke tas til følge.

Andre opplysninger

  • Reisevirksomhet: Noe reisevirksomhet må påregnes

Vis flere stillinger: