Fra forrige messe i 2012.

Intermat med betongfokus

Intermat er en av verdens største mønstringer for den internasjonale bygg- og anleggsbransjen. For første gang vil nå også World of Concrete Europe bli en integrert del av Intermat.

Messen arrangeres hvert tredje år i Paris og samler alle sektorer av næringen – fra entreprenører og produsenter av bygningsmaterialer, til utstyr og verktøy, tjenester og bygningskomponenter. Dessuten er Intermat arena for presentasjon av de siste internasjonale innovasjoner.

Intermat2015, som går av stabelen fra 20. – 25. april, skal tilby utstillere og besøkende en ny messeopplevelse. Utstillingsområdet har fått ny layout som understreker bransjens fremtidige perspektiver og utviklingstrekk.

Innredningen bygger på det tradisjonelle utstillingssenteret Paris-Nord Villepinte, med utendørs områder for demonstrasjoner, men omfatter også den nybygde Hall 7, i tillegg til hallene 5A, 5B og 6. Den nye hallen har et utstillingsareal på hele 15.000 kvadratmeter, og er utstyrt med de mest moderne utstillingsfasiliteter. Opplegget skal sikre de besøkende en mer smidig adgang mellom utstillingshallene og demonstrasjonsområdene utendørs.

Innredningen åpner også for utvidet presentasjon av spesialiserte produkter og tjenester. Betongindustrien får en sentral posisjon på messen. Spesialmessen World of Concrete Europe blir for første gang arrangert som en messe i messen under Intermat. På et utstillingsområde som dekker 20.000 kvadratmeter, vil det samlete internasjonale tilbudet av maskineri og utstyr, transport og produksjon, dekorasjonselementer og anvendelsesområder for betong bli representert. Det samlete internasjonale tilbudet av maskineri og utstyr for betongarbeider vil være representert.

Utstillingen retter også søkelys mot fagfeltene riving, resirkulering og gjenbruk av bygningsmaterialer. Det blir særlig lagt vekt på bevaring av naturressurser og redusert forurensning. Intermat2015 blir forum for bred presentasjon av ny forskning, debatt og utveksling av erfaringer på denne sektoren.

Intermat2015 har også utviklet sitt tilbud av håndholdt mekanisk og elektrisk drevet verktøy. Det er gjort store fremskritt i denne kategorien, både når det gjelder produktivitet, enklere bruk, og helse og sikkerhet. Sektoren representerer også et raskt voksende marked.

- Dessuten vil det også bli arrangert en egen utleiedag vi tror vil bl veldig populær, sier Joséphine Sconza i Franske Fagmesser.

De forventer 200.000 besøkende hvorav mange fra land utenfor Frankrike. Det er videre forventet rundt 1.500 utsillere, der rundt 70 prosent kommer fra utlandet.