Hovedeier Morten Bakken hadde investert mye i Esset-fabrikken utenfor Kragerø, men i forrgie uke måtte flere av bedriftene til skifteretten. Foto: Christian Aarhus

Esset konkurs

Esset Decor, Esset Panel og Bakken Eiendom Kragerø måtte i forrige uke melde oppbud. 25 personer har mistet jobben som følge av konkursen i MDF-plateprodusenten.

- Driften gikk svært godt for Esset panel til og med 2012, forteller styrelederen. Etter det ble råvarene dyrene, samtidig som prisene på de ferdige produktene gikk ned. Tunge investeringer på dekorerte plater og labert salg av disse ble til slutt for mye, sier styreleder Gjermund Pekeberg i Esset Panel til Telemarksavisa.

Søsterbedriften Esset Decor satt i 2013 opp den første fabrikken av sitt slag i verden for digitalt print på MDF-interiørplater. Kort tid etter det inngikk de også en samarbeidsavtale med Glava.

På tross dette tapte selskapene store penger de siste årene. Varden viser til papirer fra Nedre Telemark tingrett som viser at de tre selskapene hadde en gjeld på 35 millioner kroner da de måtte kaste inn håndkledet.

Pekeberg i Esset Panel er derimot optimistisk med tanke på at de skal kunne få inn nye eiere, og sier til TA at de har jobbet med dette siden i sommer.