Implenia kjøper Bilfinger

Implenia kjøper Bilfinger Construction fra Bilfinger SE.

Det er anleggsdelen i det tyske entreprenørkonsernet som nå får sveitsisk eierskap. Tyskerne har lenge uttrykt ønske om å kvitte seg med den utførende delen av konsernet, for å satse enda mer på servicedelen.

Bilfinger Construction omsatte i fjor for 650 millioner euro og har 1850 ansatte. De har virksomhet i den tysktalende delen av Europa samt Skandinavia.

Selskapet har vært og er inne på flere store prosjekt i Norge. De er blant annet i gnag med Farrisbrua på E18 ved Larvik, og er prekvalifisert til en av entreprisene på Follebane-prosjektet.

- At Implenia kjøper Bilfinger Construction oppfatter vi som veldig positivt. De to selskapene har langt på vei komplementære fortrinn i det norske markedet, sier daglig leder Audun Aaland i Implenia til Bygeindustrien.

- Sammen vil vi utgjøre en særdeles sterk enhet med styrke innenfor såvel tunnel, betong og store bruer samt spesiell fundamenering, legger han til.

I en pressemelding fra Implenia skriver de at selskapene har komplimentære interesser i attraktive markeder. Dette gjør det også mulig for Implenia å ta på seg større jobber i fremtiden. Selskapene kjenner hverandre godt, og har samarbeidet på store prosjekt som Gotthard Base Tunnel og Zürich Cross-City Link.

- Jeg er sikker på at vi sammen kan realisere potensialet til begge selskapene mer effektivt, og legge til rette for videre vekst I Europa, sier konsernsjef Anton Affentranger i Implenia i en kommentar.

Hans motstykke i Bilfinger, Stefan Roth, har også tro på de nye eierne, og mener de to selskapene vil passe perfekt sammen.

Salget omfatter ikke Bilfingers industriavdeling, som også har vokst seg store i Norge.