Ill. Nordic, CCO, Aart arkitekter, Marianne Levinsen Landskap og Cowi.

Nordic vinner stor konkurranse i København

Nordic – Office of Architecture er i samarbeid med CCO, Aart arkitekter, Marianne Levinsen Landskap og Cowi utpekt som en av vinnerne i plan- og designkonkurransen om Bispebjerg hospital i København (ca 100 000 m2).

- I samarbeid med Cowi, Aart, CCO og Marianne Levinsen Landskab har vi vunnet første fase i konkurransen om det nye akutthuset til det moderne Bispebjerg Hospital. Vi er således blant de tre rådgiverteam som har gått videre til andre fase i konkurransen om det nye akutthuset, heter det i en melding fra Nordic. I spissen for de tre teamene står henholdsvis C.F. Møller, COWI og et konsortium av KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark. Alle tre team går nå videre til andre fase av konkurransen, og den endelige vinner blir valgt etter sommerferien 2015.

Opgaven er på mange måder udfordrende. Vi har især hæftet os ved de forslag, som kommer tættest på at rumme den svære balance mellem et moderne hospital med optimal funktionalitet og et fredet hospital med en 100-årig historie, forteller formann for dommerkomitéen, regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj fra Socialdemokraterne.