Representanter fra Betonmast, Betonmast Romerike, Rimfeldt Eiendom, Pon Equipment og Pon Power. Foto: Pon Equipment AS

Betonmast bygger for Rimfeldt på Berger

Betonmast Romerike har signert kontrakt med Rimfeldt-konsernet om bygging av et nytt kombinasjonsbygg på Berger i Skedsmo. Leietaker skal være Pon-Cat. Kontrakten er en totalentreprise og har en kontraktssum på ca 270 millioner kroner (ekskl. mva.).

Bygningsmassen er ca 20 000 m2, og skal romme kontorer, salgsarealer, verksted og lagerhall for Pon-Cat. Pon Equipment forhandler Cat anleggsmaskiner, og Pon Power driver med motorer for fremdrift og kraftgenerering i Skandinavia. Prosjektet blir et av de største byggeprosjektene i området.

Pon-Cats avdelinger Pon Equipment og Pon Power vil sammen skape et «Pon-Cat campus» på Berger, som ligger sentralt mellom Oslo og Gardermoen. Pon-Cat flytter dermed fra Brobekkveien i Oslo, som har vært deres tilholdssted i 50 år. Det nye etableringen vil tilføre 350 arbeidsplasser i Skedsmo kommune.

- Som lokal entreprenør er det ekstra hyggelig for oss å kunne gjennomføre et så stort prosjekt i vårt nærmiljø, sier Stein Erik Pedersen, daglig leder i Betonmast Romerike.

- Samtidig ser vi fram til et spennende samarbeid med både byggherre Rimfeldt og Pon-Cat, sier Pedersen.

Også daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom er strålende fornøyd, og glad for å bidra til at en så stor aktør flytter sine lokaler til Skedsmo.

- I tillegg til arbeidsplasser og aktivitet, vil det nye anlegget bli flott, og godt synlig for alle forbipasserende på E6. Med Betonmast som totalentreprenør er vi trygge på at dette blir et vellykket prosjekt, sier Rimfeldt.

- For Betonmast er dette et stort og viktig prosjekt. Med sin unike plassering kommer dette til å bli et landemerke, avslutter Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

Byggestart er beregnet til februar 2015, og bygget skal være ferdigstilt høsten 2016.

Ill.: Arkitektene Astrup og Hellern