Regional HMS-rådgiver

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist11.01.2015

Utlysningsnr. 4-085-14

Ved byggherreseksjonen i Statens vegvesen Region midt er det ledig stilling som regional HMS-rådgiver ved vårt kontor i Molde. Statens vegvesen er en av de største byggherrene i Norge, og HMS er en sentral del av etatens byggherreansvar.

Byggherreseksjonen er en pådriver i arbeidet med å videreutvikle Statens vegvesen Region midt som en profesjonell og enhetlig byggherre. Seksjonen jobber blant annet med utbyggingsprosjekter, drift- og vedlikehold, kompetanseutvikling, opplæringsprogram, statistikkoppfølging, utvikling av retningslinjer, informasjon om regelverk, kommunikasjon internt og eksternt mot bransjen.

Hva skal du jobbe med?

Som regional HMS-rådgiver vil du ha et overordnet, koordinerende fagansvar for HMS i byggherremiljøet i Statens vegvesen Region midt. Du vil være en faglig HMS-rådgiver etter byggherreforskriften for regionledelsen, prosjektavdelingen og de tre vegavdelingene i regionen. Du skal også fungere som et bindeledd mellom de operative enhetene og Vegdirektoratet. Du vil jobbe i nært samarbeid med de lokale HMS-rådgiverne med oppfølging av bestemmelsene i internkontrollforskriften, og sammen skal dere være pådrivere for HMS-arbeidet i regionen.

  • Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

  • Holde deg oppdatert på regelverk og ha kontakt med tilsynsmyndigheter
  • Være pådriver for et enhetlig og profesjonelt HMS-miljø.
  • Forvalte og videreutvikle etatens HMS-systemer.
  • Koordinering og dokumentasjon av HMS-opplæring for byggherrepersonell.
  • Forbedringsarbeid og kompetanseheving i byggherremiljøet, bl.a. arrangering av kurs.
  • Utarbeidelse av statistikk og rapporter.

Du må påregne en god del reisevirksomhet.

Hvem er du?

Vi krever minimum treårig bachelorutdanning eller lignende fra universitet eller høgskole.

Det er en fordel at du er utdanna ingeniør. Det er også en fordel at du har HMS-fag i utdanninga og/eller at du har tatt videreutdanning i HMS. I tillegg vil det bli lagt vekt på at du har erfaring fra anleggsbransjen, HMS-arbeid, risikostyring eller kvalitetsrevisjoner.

Personlig egnethet vektlegges. Du er:

  • Selvstendig og målrettet.
  • En engasjert person som får folk med deg.
  • En teambygger som er god til å skape og vedlikeholde relasjoner internt og eksternt.
  • Proaktiv og liker nye utfordringer.
  • God til å formulere deg både skriftlig og muntlig.
  • Du må ha førerkort klasse B.

Hva tilbyr vi?

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens Pensjonskasse. Videre kan vi tilby gunstige og fleksible arbeidstidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt muligheter for etter- og videreutdanning.

Annet

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen.

Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Søknad med CV sendes elektronisk. Vi setter pris på om du har anledning til å laste opp dine vitnemål. Originale vitnemål og attester samt bekreftede kopier tas med til et eventuelt intervju.

Søk stilling

Spørsmål om stillingen?

Odd Einar Lillebø

Telefon

997 17 478


Vis flere stillinger: