Tidligere ordfører i Kristiansund Dagfinn Ripnes (H). Foto: Kjell Herskedal / NTB SCANPIX

Kristiansundere vurderer rettssak mot staten

Flere lokalpolitikere har varslet at de ønsker rettslig prøving av prosessen rundt sykehusstriden på Nordvestlandet.

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund inviterte rådmannen, flere lokalpolitikere og en gruppe jurister til et hastemøte fredag ettermiddag. De mener sykehussaken ikke er over, selv om helseministeren har fattet sitt vedtak.

– Vi sitter og vurderer spørsmålene nå. Vi håper på å komme til en rask beslutning, sier Vidar Solli, ordførerkandidat for Høyre i Kristiansund, til NTB.

– Det virker som det har funnet sted en god del brudd på lovverket. På helseforetaksloven, på forvaltningsloven og muligens andre lovbrudd også. Det må vi få en vurdering på, sier Solli.

– Vi kan ikke ha det slik i et demokrati. Beslutninger som tas i lukkede rom, at det utøves press på beslutningstakere. Dette er forhold som må belyses, sier han.

Helseminister Bent Høie (H) vil ikke kommentere en eventuell rettssak. Han mener beslutningen om å legge det nye sykehuset til Molde, er tatt på et godt grunnlag.

– Nå har jeg hatt foretaksmøte, og det var min rolle å ta denne beslutningen. Det er det endelige beslutningsnivå i denne saken, sa han.