Kjøpesenteret Fornebu S ble åpnet 16 år etter at den tidligere flyplassen ble lagt ned. Nå har senteret fått miljøpris. Foto: Trond Joelson

Fornebu S nominert til internasjonal miljøpris

Kjøpesenteret Fornebu S er som eneste norske bygg nominert til den internasjonale miljøprisen BREEAM Awards i kategorien detaljhandel.

BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) er verdens eldste og mest brukte miljøklassifiseringssystem for bygninger. Per i dag er 250.000 bygg klassifiserte og over en million registrerte bygg til klassifisering. Metoden er helhetlig og har 9 kategorier: Ledelse, Energi, Materialer, Vann, Helse, Transport, Arealbruk og økologi, Avfall og Forurensning. Miljøklassifiseringsmetoden er uavhengig og er en kvalitetsreferanse som speiler byggets bærekraft

- Takket være fantastisk innsats fra mange veldig gode samarbeidspartnere har vi fått et bygg som skiller seg ut ved å passe inn. Passe inn i fremtiden, sier miljøsjef Heidi Lyngstad i KLP Eiendom i en pressemelding.

KLP Eiendom satset høyt, Skanska stilte med erfaring fra andre miljøbygg og AMB Arkitekter sto for utformingen av miljøbygget. For KLP Eiendom som har fokus på langsiktig eierskap betyr miljøklassifiseringen også lavere drift- og vedlikeholdskostnader.

- BREEAM har vært en håndfast rettesnor som har gjort at gode miljøvalg er tatt gjennom hele prosessen og bygget fremstår med generelt høy kvalitet. Det er utrolig gøy at vi også blir lagt merke til internasjonalt, og som eneste norske bygg som er nominert til BREEAM Award, sier Lyngstad.

- Vi er stolte over at Norge og BREEAM-NOR legges merke til internasjonalt, og at Fornebu S er nominert til den internasjonale BREEAM Awards – en hederspris for miljøbygg i verdensklasse. Vi vil gjerne få gratulere KLP og alle andre som har vært involvert i prosjektet, sier daglig leder Kjersti Folvik i Norwegian Green Building Council.

Fornebu S har et handelsareal på ca 25 000 m2 og åpnet 14. oktober 2014. Totalentreprenør og viktig bidragsyter for prosjektet er Skanska.