Foto: Statens vegvesen

Har asfaltert for 555 millioner i nord

I 2014 har totalt 585 kilometer vei i Nord-Norge fått nytt dekke.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag.

Staten og de nordnorske fylkeskommunene har, ifølge pressemeldingen, brukt til sammen 555 millioner kroner på asfalt i Nord-Norge i løpet av 2014. Asfaltering av E6 og de andre riksveiene har kostet 343 millioner kroner, mens resten er fordelt på fylkesveistrekninger fra Bindal i sør til Sør-Varanger i nordøst.

360 tusen tonn asfalt har gått med til å vedlikeholde veiene i regionen, skriver Vegvesenet.

Dette utgjør en økning på 24 prosent fra i 2013. I tillegg kommer asfaltering på nyanlegg, og her har også aktiviteten i Nord-Norge vært rekordhøy i år, heter det i pressemeldingen.

– Både staten og fylkeskommunene har tatt et ekstra løft i år, og prioritert dekkelegging, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Årets innsats på riksveiene tilsvarer, ifølge meldingen, det som er beregnet for å stanse forfallet, men regionvegsjefen understreker at det fortsatt er et stort etterslep og også mange andre utfordringer med vedlikehold av veinettet i landsdelen.

Totalt har riksveiene i Nord-Norge fått 335 kilometer ny asfalt, hvorav om lag halvparten er lagt på E6 mellom Helgeland i sør og Porsanger i nord. 250 kilometer fylkesvei har fått ny asfalt, og innsatsen er fordelt på 84 forskjellige strekninger. I tillegg er det lagt nytt dekke på 12 kilometer gang- og sykkelvei, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.