Illustrasjon: Marlow RamfeltIllustrasjon: Marlow Ramfelt

HENT med 140 millioners byggekontrakt i Oslo

HENT har inngått kontrakt om totalentreprise av nybygg og rehabilitering av Utmarkvegen Omsorg + for byggherre Boligbygg Oslo KF.

Det skriver HENT i en pressemelding torsdag.

Dagens bygningsmasse i Utmarkveien 2 består, ifølge pressemeldingen, av to blokker, ei høyblokk på 10 etasjer med 40 leiligheter og kjeller, samt en lavblokk på to etasjer og kjeller uten leiligheter.

Foto: HENT

Et lavere mellombygg i én etasje med kjeller binder blokkene sammen.

Bygget er oppført i 1964, og inneholder Bøler seniorsenter, diverse funksjoner for eldre, samt omsorgsleiligheter, skriver HENT.

Eksisterende bebyggelse får nødvendig oppgradering utvendig, samt etterisolasjon På taket av nytt mellombygg vil det, ifølge meldingen, bli hage på takterrassen. Innvendig vil det også bli nødvendig rehabilitering til dagens standarder.

Eksisterende mellombygg og lavblokk skal rives, og det skal etableres nytt mellombygg og lavblokk, utført med passivhusstandard. Fotavtrykket for nybyggene sammenfaller i stor grad med de eksisterende bygg som rives, og vil inneholde til sammen 35 omsorgsboliger samt fellesarealer, fordelt over 6 etasjer og underetasje. Høyblokken skal oppgraderes til tidsriktig standard og skal, ifølge HENT, etterisoleres og få ny fasadekledning. Det skal innredes åtte nye leiligheter i høyblokken.

Bruttoareal er 9.107 kvadratmeter, og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av 2018.