Prosjektleder Kristine Wangen tok imot prisenav byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg. Foto: Statsbygg

Gir SHA-pris til seg selv før hele rivejobben er gjort

Selv om det gjenstår over to måneder av rivingen av S-blokka i Regjeringskvartalet, fikk prosjektet Statsbyggs egen sikkerhets-,  helse- og arbeidsmiljøpris «Den Gylne Hjelm».

Det første steget på en lang veg mot et nytt Regjeringskvartal, startet med de innvendige rivearbeidene i oktober.

Med kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til stede ble det ytre rivearbeidet av det åtte etasjers høye bygget høytidelig satt i gang i begynnelsen av desember.

– Vi er på veg ned i kjeller´n, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg om de pågående rivearbeidene. ­– De åtte etasjene over bakkenivå er allerede revet, sier hun.

Statsbyggs årlige SHA-pris – Den Gylne Hjelm – gikk i år nettopp til dette prosjektet, selv om arbeidet på langt nær ikke er fullført. Riving og uttransport av masser er planlagt avsluttet i løpet av mars 2015.

– Dere føler ikke det er vel tidlig å gi et ennå ikke utført rivearbeid en SHA-pris?

– Nei, ikke i dette tilfellet. Her er det lagt vekt på tankegang og planlegging, som viser et høyt fokus på SHA-arbeidet. I prosjekteringsarbeidet så man på mange risikoreduserende tiltak. Ambisjonsnivået er høyt. Samtidig er arbeidene gjennomførbart til punkt og prikke. Vi synes så absolutt det bør være et forbilde for andre, sier Aschim.

På vegne av prosjektet var det prosjektleder Kristine Wangen som mottok prisen.

– Vi har mange pågående prosjekter hele tiden som krever fullt fokus hele tiden. Den Gylne Hjelm skal gi høyt fokus og motivere og belønne godt SHA-arbeid, sier Aschim.

Rivearbeidene startet 1. desember og totalt 15.000 tonn skal jevnes med jorden innen 1. mars neste år