Eivind Grøv, sjefforsker ved SINTEF Byggforsk og professor II ved NTNU, fremhever at det er gjennom PhDer det norske fagmiljøet har mulighet til å utvikle viktig spisskompetanse.

Søker etter kandidater til injeksjons-PhD

NTNU håper unge krefter i det norske tunnelmiljøet vil være interesserte når de nå søker etter kandidater til en PhD innen injeksjonsteknikk.

NTNU har et ledig PhD-stipendiat som er knyttet til forskningsprosjektet TIGHT (høytrykksinjeksjon). Prosjektet involverer flere norske industrielle partnere, statlige etater og utdanning- og forskningsinstitusjoner.

Eivind Grøv, sjefforsker ved SINTEF Byggforsk og professor II ved NTNU, fremhever at det er gjennom PhDer det norske fagmiljøet har mulighet til å utvikle viktig spisskompetanse. Han beskriver stipendiet som en sjelden mulighet til å videreføre og løfte norsk kompetanse innen høytrykksinjeksjon og han oppfordrer derfor unge i tunnelbransjen til å gripe sjansen og søke.

NTNU ser for seg en kandidat som har sterk interesse for injeksjonsfaget og som har god innsikt i norsk høytrykksinjeksjon. Kandidaten kan gjerne ha noen års erfaring fra bransjen, men Grøv poengterer at nyutdannede også kan søke.

TIGHT har en målsetting om å skaffe inngående kompetanse på hvordan bergmassen påvirkes av ulike injeksjonsparametere, spesielt høyt trykk. Ifølge Grøv skal personen som tar en PhDen skaffe kunnskap tilgjengelig til bransjen. Etter ferdig PhD skal personen være en ledende fagressurs i bransjen

Eventuelle spørsmål kan sendes til Eivind Grøv.

Her finner du søknaden.

Søknadsfristen er satt til 15. januar.