Illustrasjon: A-LabIllustrasjon: A-LabIllustrasjon: A-LabIllustrasjon: A-LabIllustrasjon: A-LabIllustrasjon: A-Lab

Norges høyeste bygg planlegges på Fornebu

140 meter fordelt på 40 etasjer, blir det planlagte Aker-høyhuset på Fornebu hele 23 meter høyere enn Oslo Plaza.

Det skriver Bustikka i en artikkel på sine nettsider denne uken.

– Hvis det skal bygges et høyhus noe sted i Bærum, så må det være her på Fornebu, uttaler Torstein Storækre, sjef for Aker-selskapet Fornebuporten, overfor budstikka.no.

Illustrasjon: A-Lab

Det planlagte høyhuset kan, ifølge artikkelen, inneholde hotell, konferansesenter, kontorer, boliger, service, og det kan også gjøres offentlig tilgjengelig, både gjennom åpne glassfasader på gateplan og i offentlig rom helt på toppen.

– I toppen kan vi for eksempel bygge et observatorium. Tenk hvilken attraksjon det kan bli, sier Storækre.

Høyhusplanen inngår i en stor mulighetsstudie for Fornebuporten, som Aker-konsernet nå spiller inn for Bærum kommune. Planene, som er utarbeidet i samarbeid med arkitektkontoret A-lab, foreslår en ny og mye større utbygging av prestisjeområdet enn det som i dag er regulert.

Storækre forteller overfor budstikka.no at man håper å ha finansieringen av høyhusplanene klar i løpet av 2015.

Aker har, gjennom datterselskapet Fornebuporten, forpliktet seg til å investere om lag 4 milliarder kroner i Fornebu-området frem til nå. Hvis politikerne i Bærum sier ja til de nye utbyggingsplanene, kan dette beløpet strekke seg mot 10 milliarder, skriver budstikka.no.

Fullt utbygd kan den nyeste versjonen av Fornebuporten telle omtrent 234.000 kvadratmeter fordelt på 186.000 kvadratmeter næring og utdanning, samt 48.000 kvadratmeter bolig, heter det i artikkelen.