Ill. Kalnes Eiendom.

Caverion med kontrakt på 20 millioner

Caverion signerte en avtale med entreprenør Ove Skår AS verdt 20 millioner for å levere ventilasjon og klimaanlegg, elektro, sikkerhet og automasjon for et nytt kontorbygg i Sarpsborg.

Caverion skal også levere tjeneste design & engineering, prosjektgjennomføring og prosjektledelse. Byggherre for kontorbygget, som har et bruksareal på ca. 6.200m2, er Kalnes Eiendom AS.

Avdelingsleder for prosjekt i Caverion avd. Østfold Syd, Odd-Børre Pedersen, forteller at Caverion også skal levere sitt egenpatenterte KlimaTak, kjent som byggets tekniske motorvei.

- Klimataket samler alle tekniske installasjoner på ett sted, inkludert ventilasjon, kabler for elektro og IKT, samt sprinkler og rør. I tillegg til at KlimaTak sikrer et godt inneklima, så kan det enkelt tilpasses byggets moduler, sier de.

- Dermed blir det enkelt å flytte, fjerne eller sette opp innvendige vegger, slik at det oppnås store besparelser ved ombygginger som gjerne skjer i løpet av byggets livssyklus, sier Pedersen.

Bygget skal oppføres som passivhus og vil derfor ha et lavt energiforbruk. Prosjektet legger vekt på å tilfredsstille en god miljøstandard både når det gjelder materialvalg, byggemetoder og avfallshåndtering.

Byggherren har satt høye krav til teknisk løsning.

- Fleksibilitet for elektro-, automatisering og klimaanlegg er viktige faktorer. Samtidig skal krav til energiforbruk, inneklima og kjølekapasitet ivaretas, heter det i en melding fra selskapet.

- Caverions egen tekniske løsning KlimaTak tilfredsstiller disse kravene på en god måte og var en avgjørende faktor for at vi ble tildelt kontrakten, sier Pedersen.

Lys, varme, kjøling og ventilasjon styres etter behovet i det enkelte rom. På denne måten holdes energiforbruket lavt uten at det går på bekostning av brukernes ønsker.

Caverions arbeid har allerede startet og skal være ferdig i januar 2015.