Cat M318 F erstatter M316D.

Ny hjulgraver fra Cat

Med M318F har Caterpillar utviklet en ny hjulgraver som erstatter M316D.

Maskinen har fått en helt ny design med blant annet en ny og forbedret hytte med forbedret utsikt. Innvendig er lydnivået redusert med tre desibel sammenlignet med hytta i M316D.

To ryggekameraer

Maskinen kommer med to ryggekameraer som standard, en på høyre side og en på motvekten. Det er tids- og temperaturstyrte speil med vidvinkel på begge sider. Den nye modellen har også et nytt ratt med både tilt og teleskopfunksjon.

Fabrikkmontert ridekontroll

Cat M318F leveres med fabrikkmontert ridekontroll (fjæring på bom) som standard. I tillegg er automatisk aktivering av håndbrems og pendelaksellås standardutstyr sammen med LED arbeidslys.

Passiv regenerering

Hjulgraveren har for øvrig passiv regenerering som gir et serviceintervall på partikkelfilteret på 10 000 timer. Den nyutviklede syvliters motoren leverer en effekt på 126 kw, og har et maksimalt dreiemoment på 783 Nm ved 1400 omdreiinger. Trekkraften på hjulene har økt med seks prosent, mens dieselforbruket er redusert med 10 prosent. Motoren oppfyller kravene til Steg 4 Final og har Addblue-tilsetning.

Kommet til Norge

Egenvekten på M318F er 18,7 tonn, og skuffekapasiteten er 900 liter.

– Maskinene har nettopp kommet til Norge, og vi har allerede solgt 10 av dem. Vi forventer å levere den første maskinen denne uken, sier produktsjef Vilmundur Theodorsson hos importøren Pon Equipment AS til Byggeindustrien.