Farmen Barnehage blir kreditert for å ta vare på gårdstemaet og kombinerer dette med moderne byggeskikk.

Levanger hedrer Farmen barnehage

Farmen barnehage, tegnet av Norgeshus-arkitekt Sigbjørn Rygg Haanæs og bygd av Norgeshus Kjølen og Nydal Bygg, har fått Levanger kommunes byggeskikkspris 2014.

I begrunnelsen heter det blant annet at Farmen barnehage har på et utmerket vis klart å kombinere det tradisjonelle gårdspreget med mere moderne form og farger. Samtidig blir vinnerne kreditert for å ha klart å bygge funksjonelt og praktisk.

Farmen har tatt utgangspunkt i beliggenheten ved Gjemble Gård og latt gårdstemaet bli en gjennomgående rød tråd i hele prosjektet. Hver avdeling har hver sitt gårdstema som f.eks: «Sætra», «Bingen», «Stallen» osv. Samtidig har hver avdeling fått sin egen farge. Dette grepet er gjennomgående i hele bygget både utvendig og innvendig.

I kommunens begrunnelse for prisen heter det videre at den mørke kledningen på hovedbygget og de ulike sterke fargene på de ulike avdelingene, gir en sterk kontrast mellom tradisjon og det mere moderne samtidig som det fungerer rent praktisk. Farmen barnehage er et gjennomført bygg, både utvendig og innvendig, hvor man på en fin måte tar vare på gårdstemaet og kombinerer dette med moderne byggeskikk.

Og endelig fremheves funksjons- og logistikkløsninger.