Deler av hotell på Dombås helt utbrent

Ingen personer var i bygget da det begynte å brenne i Dovrefjell hotell på Dombås lørdag ettermiddag. Deler av hotellet er totalskadd.


– Midtfløyen er totalskadd, men begge de to andre fløyene har fått omfattende vann- og røykskader. Det var antydninger til spredning mot matsalen, men brannvesenet fikk heldigvis kontroll der, sier operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB ved midnatt natt til lørdag.

Brannen ble meldt like før klokka 17.30, men først i 23-tiden hadde brannvesenet kontroll. De drev da kontrollert etterslokking.

Fire voksne og to barn bodde fast på hotellet, og var dermed ikke vanlige hotellgjester. Ingen av dem var til stede da brannen oppsto, sier operasjonslederen.

– Brannetterforskningen kan vi først starte med utpå natten. Mye av bygningen som er brent, er lagt i grus og ruiner. Fløyen som har brent, må slukkes helt og kjøles ned. Vannet har frosset, og det er en nitid jobb, sier Røste.

Politiet har sperret av området rundt hotellet.

– Brannen ble oppdaget ved en tilfeldighet da en ansatt skulle innom resepsjonen for å hente en mappe. Hotellet var stengt, og det var derfor ingen andre ansatte eller gjester på hotellet, sier operasjonsleder Ann Karin Sunngården.