Ny Doosan-maskin til Langbrekke Grustak

Nylig overleverte Rosendal Maskin AS Doosan DL 550-3 til Langebrekke Grustak AS.

Ole Marius Rosendal fra Rosendal Maskin AS overleverer Doosan DL550-3 til Anton Langebrekke i Langebrekke Grustak AS.

Langebrekke Grustak AS driver utvinning av grus i Monaryggen i Eidsberg kommune. Monaryggen er en av de største grusforekomstene på Østlandet, og fra de ulike grustakene her leveres grus til hele østlandsområdet.

Største Doosan-hjullaster

Doosan DL 550-3 er Doosans største hjullaster med sine 34 tonn. Motoren er fra Scania, og på hele 380 hk. Den oppfyller miljøkravene ved hjelp av SCR teknologi, mange kunder etterspør denne løsningen istedenfor dieselpartikkelfilter. Løftekapasiteten er på hele 25 tonn, som gjør dette til en maskin for de store oppgavene, skriver Rosendal Maskin AS i en pressemelding.

Norsk dumper-produksjon

Doosan er en av de største produsentene av anleggsmaskiner i verden, med produksjon i Asia, Amerika og Europa, og den eneste som produserer anleggsmaskiner i Norge, hvor Doosans dumpere blir produsert.

Sorteringsverk og lastebiler

Hos Langebrekke skal maskinen betjene sorteringsverket og laste biler. Fra tidligere har bedriften tre hjullastere av annet merke, men en av disse skal nå erstattes av den nye Doosan DL 550-3. Anton Langebrekke har testet ulike merker hjullastere, og ble positivt overrasket over Doosan, ifølge Rosendal Maskin.

Fokus på hjullastere

For Rosendal Maskin AS er dette en viktig leveranse. Importøren har fokus på hjullastere, og har et mål om å øke markedsandelen på dette området. Som en landsdekkende forhandler er det også viktig å levere maskiner lokalt – noe som gir god markedseffekt, ifølge Rosendal Maskin.