Illustrasjonsfoto.

AF Gruppen frikjent i arbeidsrettssak – datterselskap må betale

En mann i 60-årene og tidligere daglig leder i et lokalt datterselskap i AF Gruppen, saksøkte konsernet for syv millioner kroner etter først å ha bli sagt opp, deretter avskjediget. Nå er det avsagt dom i Jæren tingrett.

I dommen fra tingretten slås det fast at AF Gruppen hadde rett til å si opp, men ikke avskjedige, den tidligere daglige lederen.

– Retten frikjente AF Gruppen for alt ansvar, mens datterselskapet måtte betale mannen drøyt 380.000 kroner for tapt inntekt og 50.000 kroner i oppreisningserstatning, melder Stavanger Aftenblad.

Bakgrunnen for søksmålet mot AF Gruppen var at han ble sagt opp i juli i fjor, før han ble avskjediget fire måneder senere.

Korrupsjonsanklager

Det var beskyldninger om korrupsjon, mobbing og dårlig økonomistyring som var bakgrunnen for avskjedigelsen.

Saksøker stilte seg uforstående til korrupsjons- og mobbeanklagene som var rettet mot ham, og mente han ble sagt opp usaklig.

– Retten kom frem til at mannens oppsigelse var saklig begrunnet og viste forståelse for arbeidsgivers mistillit til mannen, skriver Aftenbladet.

AF Gruppen: - Medhold på de vesentlige punktene

Ifølge avisen mente retten også at en utbetaling på 300.000 kroner saksøkeren hadde gjort til en mellommann i et byggeprosjekt var «dypt problematisk», men at dette likevel ikke kvalifiserte til avskjedigelse.

Kravet mannen rettet mot datterselskapet og AF Gruppen var på over syv millioner kroner, og er blitt betegnet som ett av de største kravene som er reist i en arbeidsrettssak i Norge.

Konserndirektør for bygg i AF Gruppen, Morten Grongstad sier følgende i en kommentar til Byggeindustrien:

– Dommen i arbeidsrettssaken gir AF medhold på de vesentlige punktene. For øvrig forholder AF seg til dommen.

Vurderer anke

Ifølge saksøkerens advokat, vurderer de å anke saken.

– Vi er tilfreds med at avskjeden ble satt til side og at AF-gruppen Rogaland måtte betale erstatning og oppreisning. Men erstatningsbeløpet ble satt for lavt og dette vil bli vurdert for anke. opplyser advokat i Kvale, Nicolay Skarning i en kommentar til Byggeindustrien.