Innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs (fra venstre), administrerende direktør i Christiania Stillas Geir Gule og driftssjef Arne Nerstad i Ing. Gunnar M. Backe under kontraktsigneringen denne uken.

Christiania Stillas og BackeGruppen med stor rammeavtale

Christiania Stillas tegnet denne uken en avtale med Backe-selskapene Ing. Gunnar M. Backe, Agathon Borgen, Forny og Backe Østfold om utleie og montering.

Kontraktsigneringen er et ledd i BackeGruppens satsing på sikkerhet på sine byggeplasser.

Gjennom de fire årene som kontrakten gjelder for, vil avtalen kunne være verd så mye som 100 millioner kroner for Christiania Stillas, og BackeGruppen blir nå stillasentreprenørens desidert største kunde.

Kontraktsigneringen fant sted hos BackeGruppen tirsdag, og administrerende direktør i Christiania Stillas Geir Gule, driftssjef Arne Nerstad i Ing. Gunnar M. Backe og innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs i Backe Entreprenør Holding kunne alle skrive under for et godt samarbeid.

– Ing. Gunnar M. Backe og Christiania Stillas har siden 2008 hatt en rammeavtale som søsterselskapene våre i BackeGruppen også har kunnet benytte seg av, så det var bare fornuftig å videreutvikle forholdet, sier Arne Nerstad til Byggeindustrien.

Sikkerhet, kvalitet og kontroll

Kontraktsigneringen betyr at de fire Backe-selskapene som opererer i og rundt Oslo, får færre aktører å forholde seg til og en forenklet bestillingsprosess for leie og opp- og nedmontering av stillas, tak over tak og fasadeheis.

Christiania Stillas har også forpliktet seg til å drive kursing av Backes ansatte.

– Dette gir oss bedre kontroll over antall aktører på våre byggeplasser, bedre sikkerhet og bedre fokus på seriøsitet. Siden Christiania også forplikter seg til kun å bruke egne ansatte, sikres også lønns- og arbeidsvilkår, sier Nerstad.

– Det er håpløst å jobbe seriøst med HMS hvis man ikke bruker egne ansatte, supplerer Geir Gule i Christiania Stillas.

– Seriøse aktører velger også seriøse samarbeidspartnere, slår han fast.

Har kapasitet

Gule kan fortelle at avtalen ikke nødvendiggjør noen store endringer for Christiania Stillas, og at man allerede har god kapasitet til å betjene de fire søsterselskapene i BackeGruppen.

– Denne avtalen blir i hovedsak en videreføring av hvordan vi allerede jobber sammen med BakceGruppen, men vi har ikke tidligere jobbet for Backe Østfold, sier han.

For Backe-selskapene betyr kontrakten blant annet at man ikke lenger trenger å shoppe på pris, selv om Christiania Stillas ikke nødvendigvis vil være billigste alternativ på forskjellige prosjekter.

– Vi kan fokusere på å diskutere løsninger, og ikke pris. Alt annet er ivaretatt i avtalen, påpeker Arne Nerstad.

– Det er en totalpakke, og et steg videre i en større seriøsitetstankegang for oss, avslutter innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs i Backe Entreprenør Holding under kontraktunderskrivingen.