Magne Nærum gågikk konkurs høsten 2014. Foto: Magne Nærum

Tar over millionjobb etter Magne Nærum-konkurs

SN Entreprenør tar over en millionjobb for Vegvesenet etter å ha kjøpt opp konkursboet til Magne Nærum, som først hadde kontrakten.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Entreprenørfirmaet Magne Nærum i Sunndal ble i høst slått konkurs, midt inne i et gang- og sykkelveiprosjekt for Statens vegvesen til en verdi på 23,56 millioner kroner mellom Åram og Leikvoll i kommunen.

Mange av de samme aktørene og mange av de 22 ansatte fra Magne Nærum har fortsatt videre i anleggsentreprenøren SN Entreprenør. Vegvesenet har nå bestemt at prosjektet skal fortsette med de samme kontraktsbetingelsene og stort sett de samme involverte som før Magne Nærum-konkursen.

Som først planlagt

Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Vegvesenet sier overfor tk.no at det å få inn SN Entreprenør i Nærum-kontrakten for å fullføre prosjektet, er det som åpenbart tjener samfunnsinteressene best.

Dermed blir prosjektet fullført, som planlagt, innen 30. september 2015, uten at prisen blir høyere.

– En ny, forenklet konkurranse gir liten effekt med tanke på tid og gjennomføring, så derfor ville vi gått for en full, ny utlysning. Det vet vi tar fire til seks måneder, og gir mest sannsynlig en høyere pris. Vi får også økte byggherrekostnader, og ferdigstilling ville neppe blitt før våren 2016, sier Gjelsten til tk.no.

Spesielt tilfelle

Etter en samlet vurdering har Gjelsten kommet til at vilkårene i dette spesielle tilfellet er til stede for å gjøre en direkteanskaffelse ved å la SN Entreprenør tre inn i og fullføre kontrakten på samme vilkår som inngått kontrakt med Magne Nærum.

SN Entreprenør har kjøpt opp konkursboet etter Magne Nærum, og mange av de ansatte blir med videre.

SN Entreprenør eies med 50 prosent av entreprenørfirma Øystein Syltern, 40 prosent av daglig leder Gunnar Erik Walseth og 10 prosent av Magne Nærum.