Rv. 3 Steibrua. Ill: Statens vegvesen.

Implenia signerte Steibrua i Alvdal

Implenia Norge har signert kontrakten med Statens vegvesen Region øst for jobben med et bru- og veiprosjekt på riksvei 3 gjennom Alvdal sentrum.

Prosjektet foregår i samarbeid mellom Statens vegvesen, Alvdal kommune, Telenor og Nord-Østerdal Kraftlag. 

Utgangspunktet for prosjektet er Steien bru over Glomma i Alvdal i Hedmark. Eksisterende gangbru skal rives og fjernes på grunn av dens tilstand. Den nye brua skal bygges som nettverksbuebru i ett spenn med lengde på 88,2 meter. Brua skal ha landkar i betong, brudekke i lettbetong, og fagverksbuer i limtre. Nettverket skal bestå av hengestag i stål. Under byggeperioden avvikles riksvei 3 på en midlertidig bru, som skal demonteres, rives og fjernes etter at trafikken er satt på den nye brua. Det pågår en forberedende entreprise for etablering av midlertidig bru og riving av eksisterende bru.

På grunn av høy fart på gjennomgangstrafikken skal det også utføres lokalmiljøtiltak langs riksvei 3 gjennom tettstedet. 750 meter av riksvei 3 skal utvikles fra landeveispreg til gatepreg, og veilinjen skal rettes opp. Det skal bygges til sammen 500 meter ny fylkes- og kommunevei. Det skal blant annet utføres fornying av overvannsanlegg, utbedring av kommunens vann- og avløpsnett, samt omlegginger og flyttinger av Telenors og Nord-Østerdal Kraftlags kabelnett. Grøntområder skal etableres og dyrket mark reetableres. Ved Aukrustsenteret skal det etableres ellipseformet rundkjøring.

Noen sentrale utfordringer i prosjektet vil være tilpassing til vannføringen i Glomma, utførelse av nettverksbuebru, samt opprettholdelse av trafikkfremkommelighet og arbeidssikkerhet, kombinert med strenge kvalitetskrav.

Tilbudssummen er på 89,3 millioner kroner og arbeidene vil starte opp desember 2014, med planlagt ferdigstillelse september 2016.