Boligprosjektet Presidentveita ligger like ved byens hjerte, Torvet, men er likevel en skjult skatt. Foto: Eggen arkitekter

Byboliger fikk byggeskikkpris i Trondheim

Boligprosjektet Presidentveita vant Trondheim kommunes byggeskikkpris 2014.

Boligprosjektet Presidentveita

Utbygger: Presidentveita AS

Arkitekt: Eggen arkitekter AS

Landskapsarkitekter: Løvetanna landskap AS/Agraff AS

Adresse: Presidentveita 3 og Munkhaugveita 8-18

Bruksareal: Cirka 1400 m 2

Antall leiligheter: 23

Ferdigstilt: 2014

Ordfører Rita Ottervik overrakte årets byggeskikkpris til Eggen arkitekter i Rådhussalen i dag. Eggen arkitekter har tegnet to leilighetsbygg i samme kvartal Midtbyen i Trondheim. Nærmere bestemt i Presidentveita og Munkhaugveita.

– Prosjektet ligger like ved byens hjerte, Torvet, men er likevel en skjult skatt, sa ordføreren under

prisutdelingen.

Skjult skatt

Vinnerprosjektet består ifølge juryen av to bygninger med 23 gjennomarbeidete leiligheter, felles takterrasser med fantastisk utsikt, og et intimt og vakkert gårdsrom.

– Årets prisvinner viser hvordan nye boligprosjekter i tett by kan bidra både til gode bomiljøer, elegant byreparasjon og byutvikling med kvalitet, forklarte ordfører Rita Ottervik.

Hun sa videre at juryen både er imponert og begeistret over resultatet av det som beskrives som en lang og vanskelig prosess for å bygge opp den tidligere branntomta.

Studentprosjekt fikk hedrende omtale

Juryen hedret også arkitektstudenter ved NTNU «som med stor entusiasme, utrettelig pågåenhet og sterk gjennomføringsvilje, og på usedvanlig kort tid, har prosjektert og bygget to spennende installasjoner midt i sentrum av Trondheim».

Piren og trappa er de to prosjektene, og de har fått det treffende navnet «Tremenningen». Navnet har de fått ettersom de er laget av tre og befinner seg hver sin ytterkant av Kongens gates allmenning i Midtbyen.

Juryen mener de to midlertidige prosjektene har åpnet alles øyne for et nytt sted og en ny sammenheng i byen.

– Aldri har vel noe som er bygget i Trondheim fått så mange «likes» og vært så mange ganger åsted for en «selfie», sa Rita Ottervik da hun delte hun den hedrende omtalen til arkitektstudentene.

Årlig pris

Trondheim kommunes byggeskikkpris deles ut hvert år til et nybygg, tilbygg eller en utbedring som juryen ønsker å hedre for god byggeskikk. Prisen skal løfte fram foregangseksempler ved å peke på prosjekter som på en eller flere måter viser særlig imponerende og kompetente løsninger på det å bygge i Trondheim. I tillegg til prisen velger juryen i år å gi en hedrende omtale.

I juryen satt følgende personer:

• Rita Ottervik, ordfører og juryleder

• Geir Brendeland, Trondhjems Arkitektforening

• Aase Sætran, Næringsforeningen i Trondheimsregionen

• Are Rødsjø, Husbanken

• Einar Aassved Hansen, Trondheim kommune