Idealcombi stenger norsk kontor

Den danske dør- og vindusprodusenten Idealcombi legger ned sitt kontor og showroom i Norge, og tar et knallhardt oppgjør med det norske markedet.

- Det har vist seg å være betraktelig vanskeligere å få fotfeste på det norske markedet enn vi hadde trodd, sier salgsdirektør Claus Winter i Idealcombi til det danske nyhetsbrevet Byggeeksport.

Byggeeksport melder at Idealcombi AS i fjor tapte 3,8 millioner danske kroner her til lands. Winther ramser opp tøff konkurranse, prispress og en svak kronekurs som noen av årsakene til at danskene ikke har klart å oppnå de resultatene de hadde ønsket i Norge.

- Det handler om pris, pris og pris. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Selv om det stilles krav til U-verdier på 1 eller under i prosjektene, noe kun få produsenter på det norske markedet kan levere, er virkeligheten en helt annen. Vi har vært for lojale mot anbudsmaterialet. Et vindu er kun et vindu og U-verdi er bare noe man nevner. Entreprenørene har kun fokus på pris, sier Winther til nyhetsbrevet.

Han legger til at de fortsatt kommer til å samarbeide med de norske entreprenørene som de oppfatter som seriøse. Kontoret og showroomet vil derimot stenge ved utgangen av året.