Arbeidet med den rasutsatte Skåbuvegen, har bidratt sterkt til solid omsetningsvekst for anleggsentreprenøren Ahsco (foto: Jørn Hindklev).

Fikset «Norges farligste veg» - ble gaselle

Arbeidet med utbedring av Skåbuvegen etter flommen i 2013 bidro sterkt til at anleggsentreprenøren Ahsco Entreprenør fra Vinstra doblet omsetningen og ble kåret til årets gaselle-bedrift i Oppland.

Flommene i Gudbrandsdalen både i 2011 og 2013 har gitt anleggsentreprenøren Ahsco mange jobber. Gd.no skriver at entreprenøren økte omsetningen fra 19,5 millioner kroner i 2010 til eventyrlige 105 millioner kroner i 2013.  Det gir en samlet omsetningsvekst i løpet av fire år på 437 prosent.

Arbeidet med utbedringen av den mye omtalte Skåbuvegen, som av lokalbefolkningen blir karakterisert som «Norges farligste veg», bidro alene til 35 millioner kroner av omsetningen i 2013 i løpet av en periode på kun fire måneder.

Ahsco har de siste fire årene levert driftsmarginer som kan få mang en aktør i anleggsmarkedet til å himle med øynene. Gd.no melder at i perioden bedriften er vurdert på, er samlet driftsmargin på 30 prosent. I 2013 var årsresultatet før skatt på 39 millioner kroner.

Det er Dagens Næringsliv står bak kåringen For å bli kåret til gaselle, må bedriften blant annet minst ha doblet omsetningen i løpet de fire siste årene, samt ha omsetningsvekst og positivt driftsresultat hvert av årene.