AHO med planforslag for Regjeringskvartalet

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) utvikler eget planforslag for det nye Regjeringskvartalet, parallelt med de utvalgte konsulentgruppene på prosjektet.

Det skriver AHO i en pressemelding mandag.

Planforslaget utvikles i samarbeid mellom AHO og byggherre Statsbygg.

AHO stiller med en egen forskningsgruppe bestående av arkitekter, planleggere, forskere, Phd-studenter og masterstudenter. Gruppen vil tilby et historisk og akademisk perspektiv i planprosessen, utvikle forskning rundt de problemstillingene oppgaven bringer, og utvikle et eget planforslag for området, skriver høgskolen i pressemeldingen.

– Gruppen ønsker blant annet å sette søkelyset på forholdet mellom arkitektur og representasjon av politisk makt, både i et historisk og et fremtidig perspektiv. Gruppen har en særlig kompetanse innen fagfeltene gjenbruk og bygningsvern, både på et byplan- og bygningsnivå, og ønsker gjennom en forståelse av stedets historie, å bidra med forslag til hvordan man former et meningsfullt, offentlig tilgjengelig byrom som er det norske demokratiet verdig, uttaler AHO.

Gruppen fra Arkitektur- og designhøgskolen skal hverken honoreres for arbeidet eller evalueres på samme måte som de andre planforslagene. Intensjonen er at gruppens arbeid bringes inn i det fremtidige planarbeidet for det nye regjeringskvartalet.