Fra venstre: Tommy Rong, Mikal Vang, Rune Duesund, Øystein Anfinsen, Håvard Augdal , Håkon Winterseth, Ståle Eilertsen, Stein Kyrre Kvinge og Helen Westeng.

Firesafe ekspanderer videre på Vestlandet

Brannsikringsselskapet fortsetter sin ekspansjon og fullfører satsningen av den nye rådgivningsavdelingen i Bergen før jul.

Firesafe fortsetter å investere. Selskapet opprettet tidligere i høst en ny brannrådgivningsenhet i vestlandsbyen.

– Vi startet opp med tre medarbeidere tidligere i høst, og nå har seks nye medarbeidere startet på avdelingen i Bergen. Det kommer også to til på nyåret. Samtidig flytter vi vår utførende avdeling som har vært i Bergen siden 1980-tallet, sammen med den nye rådgivningsavdelingen i nye lokaler sentralt i Kanalveien. Det blir nå et stort brannfaglig miljø samlet der, sier administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln.

Totalt teller rådgivningsavdelingen i Bergen nå ni medarbeidere og blir elleve over nyttår. Han mener ekspanderingen gir et godt bilde av den generelle veksten i selskapet.

– Konsernet har doblet omsetningen siden 2010. Vi satser nå ytterligere på vår rådgivningsvirksomhet. Norges nest største by er dermed et naturlig skritt for oss, sier Ameln.

Kompetanse bygget over tid

Majoriteten av de ansatte kommer fra brannavdelingen i selskapet Cowi i Bergen (Cowi kjøpte Skansen Consult AS i 2013), og har bred og lang erfaring fra bransjen.

- Den samlede erfaringen til rådgivningsavdelingen var en kritisk beslutningsfaktor da vi gjennomførte siste del av satsningen, sier Ameln.

Han mener at selv om selskapet nylig opprettet avdelingen, er den unike kompetansen godt kjent i markedet.

- Avdelingen er ny, men kompetansen er anerkjent og bygget over tid, sier Ameln.

- Kjenner til behovene i Bergen

Håkon Winterseth har fått ansvaret som faglig leder i Firesafe Consulting. Han mener det er flere fordeler ved å være en del av Firesafe.

– Selskapet har jobbet med brannsikring i mer enn 30 år, og vokser stadig. Å være en del av et vekstselskap som satser er givende, sier Winterseth.

Samtidig er han ikke i tvil om hva Firesafe får tilført av den nye avdelingen.

– Først og fremst tilfører vi Firesafe ytterligere kompetanse, erfaring og nettverk. Vi har bred kompetanse innen rådgivning og kjenner godt til behovene innen brannsikring i Bergen og Vestlandet forøvrig, sier Winterseth.