21 mennesker kom til skade, og en sjåfør måtte skjæres ut av brannvesenet da to busser frontkolliderte på Lindeberg i Oslo mandag formiddag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

21 skadd da to busser kolliderte i Oslo

Totalt 21 personer kom til skade, hvorav tre alvorlig, og en sjåfør måtte skjæres løs av brannvesenet da to busser frontkolliderte på Lindeberg i Oslo mandag formiddag.

Alle nødetatene ble kalt ut til ulykkesstedet etter at de fikk melding om kollisjonen klokken 10.18 mandag formiddag. To rutebusser frontkolliderte i en krapp sving på Lindeberg nord i Oslo.

Brannvesenet meldte på Twitter at sjåføren på den ene bussen ble sittende fast med beinet etter kollisjonen, men ble frigjort etter 20 minutter. I alt kom 21 til skade, tre av dem så alvorlig at de måtte fraktes til sykehus og ikke legevakt.

– Det er flere som skadd og ble fastklemt inne i bussene. En sjåfør måtte skjæres ut av brannvesenet, og ambulansepersonell på stedet måtte behandle fire hardt skadde på stedet, uttalte operasjonsleder Tor Jakhelln i Oslo politidistrikt til NTB en drøy halv time etter kollisjonen.

Han sier en av bussene trolig kom over i motgående felt i svingen og traff den andre som kom i møte.

– Det var en god del passasjerer om bord i bussene. Området er nå sperret av, sier operasjonslederen videre.

Personer på stedet melder om at det var svært glatt i området mandag. Begge bussene er påført store skader i frontpartiene der sjåførene satt. Også Statens Havarikommisjon for Transport ble varslet kort etter ulykken.