Rundkjøringen på Hamremoen. (Foto: Statens vegvesen)

Rv. 7 Sokna – Ørgenvika nå helt ferdig

Fredag åpnet Statens vegvesen ei ny rundkjøring på Hamremoen i Krødsherad kommune. Siste del av prosjektet rv. 7 Sokna – Ørgenvika er dermed ferdig.

Hovedstrekningen mellom Sokna og Ørgenvika ble åpnet 27. juni i år. Deretter ble miljøgata gjennom Sokna åpnet 3. september og nå, 5. desember, kom siste bit på plass med ny rundkjøring på Hamremoen. Bare noe grøntarbeid og det siste asfaltlaget må vente til våren, melder vegvesen.no.

Avduking av skulptur

I forbindelse med markeringa av ny rundkjøring og at hele prosjektet nå er ferdig, avduket fylkesvaraordfører Britt Homstvedt en skulptur, som er plassert midt i rundkjøringa. Skulpturen er laget av kunstneren Anders Kjær, som bor i Krødsherad kommune. Skulpturen er laget i mørkebrunt stål og er OL-symbolet fra alpine øvelser i 1952. De alpine øvelsene gikk da i Norefjell.

Rask bygging

Entreprenør Kaare Mortensen Buskerud AS har hatt kontrakten med å bygge rundkjøringen på Hamremoen. Entreprenøren har jobbet raskt og har bare brukt 4 måneder, fra august til desember, på å gjøre ferdig hele anlegget. Anlegget har kostet ca. 20 mill. kr. totalt.

Fakta om prosjektet:
Rundkjøring
1600 m gang- og sykkelveg
Kollektivområde med pendlerparkering
Undergang (kulvert) for bekk under krysset. Sikrer at fisken kan gå opp i elva for å gyte

Ansatte i entreprenør Kaare Mortensen Buskerud AS har bygd rundkjøringa og resten av anlegget på Hamremoen. (Foto: Statens vegvesen)