Strømmen tilbake på Sunnmøre

Nesten hele Sunnmøre ble mørklagt da det oppsto en feil i hovednettet lørdag kveld. De fleste skal nå ha fått strømmen tilbake.

Strømbruddet skjedde i 19.30-tiden, og rammet innbyggere fra Romsdalsfjorden til fylkesgrensa i Sogn og Fjordane, ifølge kraftselskapet Mørenett. I alt mistet mellom 70.000 og 80.000 innbyggere strømmen.

– Det var en feil i hovednettet mellom Sunndalsøra og Ørskog som førte til strømbruddet. Vi har forsøkt å koble det opp igjen, men det falt ut på ny, sier divisjonsleder i Mørenett, Peter W. Kirkebø til NTB lørdag kveld.

– Vi har koblet opp reservenettet og de fleste skal ha fått strømmen tilbake. Vi fortsetter på reservenettet gjennom natta, legger han til.

– Nå tyder det på at vi har kontroll, at det er stabilt og at folk beholder strømmen, sier han.

Det er Statnett som eier og drifter kraftlinjen der feilen oppsto.

– Det jobbes for å gjenopprette strømforsyningen, og flere områder skal nå ha fått strømmen tilbake, men enkelte områder gjenstår. Vi beklager de ulemper dette medfører, sier Statnett i en pressemelding.

– Festmiddag under stort strømbrudd på Sunnmøre. En ropert er allerede fremskaffet til talerne, skriver hun på Twitter.

Solberg var tidligere på dagen i Tomrefjord for å døpe Norges nye overvåkingsfartøy.

– Det er mørkt og ubehagelig for folk. Telefonlinjene våre fungerer som normalt, og folk får tak i oss. Det er det viktigste, sa han til NTB i rundt klokken 20.30.

– Vi har ikke fått meldinger om problemer på grunn av strømnettet, fortsatte han.