Brannvesenet jobber med å få kontroll på en brann ved St. Elisabeth-hjemmet på Nordstrand i Oslo lørdag formiddag. Én person er bekreftet omkommet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eldre kvinne omkom i brann i omsorgsbolig

En eldre kvinne ble funnet død etter en brann på St. Elisabeth-hjemmet på Nordstrand i Oslo lørdag formiddag.

Det tok flere timer før brannvesenet fikk kontroll over brannen som startet i 11-tiden.

– Bygget er totalskadd, og det er lite å redde ut der ifra. Brannvesenet driver med en kontrollert nedbrenning av bygget, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 16-tiden lørdag.

Brannen startet trolig i leiligheten til den avdøde kvinnen og spredde seg mellom etasjene.

– Det er et veldig vanskelig bygg å slukke, sa brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat til NTB like før klokken 14 lørdag.

– Det er et betongbygg med etasjeskiller av betong, men det er mye utforinger og omforminger av terrassegulv. Vi sliter med å få kontroll over brannen, og kommer til å holde på en stund ennå.

I alt 40 brannfolk ble satt inn i slukningsarbeidet.

Det er ikke meldt om noen andre skader som følge av brannen, men det er mange eldre menneske med svekket helse som er evakuert. En del av dem har blitt tatt hånd om av helsevesenet, ifølge politiet.

– Det jobbes med å skaffe et alternativt bosted for de evakuerte. Vi er i dialog med eierne av hjemmet og Oslo kommune, opplyser Grøttum.