Illustrasjon: Meinich Arkitekter

Vil bygge boligpark med stadion i Bærum

Nye Nadderud Park foreslås med stort stadionanlegg for Stabæk.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

Eiendomsselskapet Cedro vil bygge ny Stabæk-stadion på Nadderud i Bærum.

Samtidig vil Bjørn Rune Gjelsten-eide Profier bygge 300 leiligheter i et belte mellom dagens idrettsanlegg på Nadderud og boligbebyggelsen langs Øygardveien, heter det i artikkelen.

Utbyggingsplanene ble presentert for planutvalget i Bærum torsdag. Hvis planene skal realiseres, må Idrettslaget Tyrving flytte friidrettsaktiviteten sin fra Nadderud til Rud, og Profier må få bygge nok boliger i området for at det skal bli finansielt interessant.

Utbyggingsprosjektet, som har fått navnet Nadderud Park, er kostnadsberegnet til om lag 350 millioner kroner, skriver budstikka.no.

Mens eiendomsutviklerne i Profier vil utvikle, finansiere, regulere og bygge bolig- og næringsarealene på området, skal det tenkte utviklingsselskapet Nadderud Park AS, deleid av Cedro (51 prosent) og Bæurm kommune (49 prosent), som skal bygge fotballarenaen og øvrige anlegg på området

Nye Nadderud stadion er planlagt med opptil 8.000 plasser, og kan ifølge prosjektet være attraktivt som riksanlegg for kvinnefotball og aldersbestemte landslag. Anlegget skal etter planen driftes av Stabæk.