Mapei investerer 25 millioner i økt kompetanse

I juli 2015 kan Mapei AS i Nord-Odal ønske kunder og partnere velkommen til sitt nye state-of-the-art kunde- og kompetansesenter.

Rekordomsetning gjør at konsernet satser tungt på sitt hovedkontor for Norden og Baltikum.

– I tillegg til å være hovedkontor for Norden og Baltikum har vi et internasjonalt FoU-senter her i Nord-Odal. Når vi nå bygger 1 000 m 2 kunde- og kompetansesenter er det en investering i fremtiden, og vi bruker selvfølgelig egne produkter gjennom hele bygget, forteller administrerende direktør Trond Hagerud hos Mapei AS.

Tidligere i år investerte de 15 millioner kroner i et nytt produksjonsanlegg for produkter til tunnelsikring. Nå legger de ytterligere 25 millioner kroner i det nye kunde- og kompetansesenteret, som primært vil tilby teknisk support og kurs.

– Et viktig poeng er muligheten for hands-on utprøving av produktene, forteller Plant manager Jan Roger Broen, prosjektleder for nybygget.

– Kompetanse og opplæring er en viktig del av vår virksomhet, slik at våre kunder kan utnytte våre produkter best mulig og oppnå maksimal kvalitet. I det nye senteret blir det større muligheter for praktisk opplæring enn vi kan tilby i dag. Kundene kan røre, blande og prøve produkter og ulike systemer. De får selv se hvordan for eksempel avrettingsprodukter legger seg på et gulv, hvordan du best påfører flislim eller hvor raskt overflatebehandling tørker.

Bygget – som settes opp av Ø.M. Fjeld - vil bli utstyrt med state-of-the-art audiovisuelle hjelpemidler, med eget auditorium og showroom. Det blir også hjem for Mapei-hjelpen, som er bedriftens egen hot-line for alle som trenger hjelp og råd knyttet til bruken av Mapei-produkter.

– I tillegg til alle telefonhenvendelsene mottar vi årlig rundt to tusen besøkende her i Nord-Odal. Med det nye kunde- og kompetansesenteret på plass øker vi kapasiteten, og kan i større grad invitere skoleelever til vårt anlegg. Det er viktig for fremtidig rekruttering.

Nybygget inneholder også flere nye kontorplasser. Mapei AS satte omsetningsrekord for en måned med hele 66 millioner kroner i oktober 2014, og pilene peker i riktig retning.

– Vi vokser mer enn markedet. Prognosene tilsier en omsetning på rundt 625 millioner kroner for hele året, og det er en økning på nesten 100 millioner kroner de siste to årene. I samme periode har vi ønsket velkommen 27 nye medarbeidere. Dette er resultatet av den fantastiske jobben våre ansatte har lagt ned. Fortsetter utviklingen vil vi trenge flere folk, og da må vi ha plass, forteller Hagerud.