Foto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup StrandFoto: Sindre Sverdrup Strand

Radiumhospitalet har sunket 10 centimeter

Ledelsen ved Radiumhospitalet vurderer å flytte etter at poliklinikk-bygget flyttet seg flere centimeter på én natt.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

Alvorlige setningsskader er oppdaget på Radiumhospitalet i Oslo. Natt til 19. november skal et bygg ha flyttet seg flere centimeter, og både gulv, tak og vegger ble påført betraktelige skader.

Nå ser ledelsen på om de må flytte.

Garderobene til de ansatte ved Radiumhospitalet er midlertidig stengt. Poliklinikk-bygningen har, ifølge artikkelen på nrk.no, flyttet på seg lenge, men natt til 19. november flyttet det seg med flere centimeter på en gang.

Både vegger og dører har måttet byttes ut innvendig, men skadene er også synlig fra utsiden, skriver nrk.no. Ingeniører som har undersøkt bygget, uttaler at bygget skal være trygt å oppholde seg i, og sykehusaktiviteten går foreløpig som normalt.

– Det var ganske dramatisk for dem som var i bygget akkurat da det skjedde. Saken illustrerer at det er behov for bedre bygg på Oslo universitetssykehus, sier klinikkleder Sigbjørn Smeland til NRK.

Etter de dramatiske setningene i november har poliklinikk-bygget, ifølge Smeland, blitt systematisk undersøkt.

– Bygget er dårlig, og det har vi visst om lenge. Det er ikke et bygg vi skal satse på videre. Det ligger i plane våre og stenge bygget. Vi skal flytte virksomheten til et annet sted på Radiumhospitalet. Planen var å flytte sommeren 2016, men det er mulig vi må flytte før den tid. Dersom vi får en avklaring på at vi må flytte ut av bygget, så kan det skje første halvår i 2015, sier Smeland.