Begge parter er godt fornøyd med så vel avtalen som timingen. Jon Hoem i Sivilingeniør Jon M Hoem (t.v.) og Norgeshussjef Dag Runar Båtvik signerte avtalen.

Norgeshus kjøper RIB-firma

Norgeshus har kjøpt 100 prosent av aksjene i Sivilingeniør Jon M Hoem AS, og styrker med dette sin posisjon innenfor RIB (rådgivende ingeniør byggeteknikk).

– Sivilingeniør Jon M Hoem AS har i mange år vært blant de mest erfarne RIB-firmaene i Midt-Norge. Med over 30 års praksis vil firmaet være et betydelig bidrag til RIB-gruppa i Norgeshus, kommenterer administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus i en pressemelding.

Komplett RIB-gruppe

Norgeshus er en av landets ledende boligprodusenter med 100 forhandlere.

– Hensikten med oppkjøpet er å styrke Norgeshus sin kompetanse innen byggeteknisk prosjektering. Med det aktivitetsnivået forhandlerne våre har innen leilighetsprosjekter, næringsbygg, barnehager og andre komplekse bygg, så har vi stort behov for ressurser innen RIB, fremholder Båtvik som er svært fornøyd med å ha fått på plass en komplett RIB-gruppe.

Sivilingeniør Jon M Hoem AS har i dag to ansatte og begge blir nå ansatt i Norgeshus. Fra mars 2015 vil gruppen telle fem ansatte.

Stor i bransjen

Teknisk avdeling ved Norgeshus hovedkontor blir nå på over 30 ansatte og blir dermed en av boligbransjens største og mest komplette arkitekt- og ingeniørkontor.

Båtvik uttaler til slutt at denne overdragelsen er svært viktig for både Norgeshus og Hoem.

– Hovedkontoret har nå kapasitet, erfaring og kompetanse til prosjektering av de fleste typer konstruksjoner for både nye og eksisterende kunder, opplyser han.