Høie: – Jeg har ikke grepet inn i sykehussaken

Sjefen for Helse Møre og Romsdal sluttet torsdag på dagen på grunn av striden om hvor regionens nye sykehus skal ligge. Bent Høie (H) nekter for å ha instruert Helse Midt-Norge i saken.

Nordmøre og Romsdal skal få ett felles akuttsykehus, men om det skal utenfor Molde eller Kristiansund er ennå ikke bestemt. Eidsvik sier hun trekker seg fordi hun ikke opplever at hun har tillit i spørsmålet.

– Jeg opplever nå i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen lokalt før min innstilling til styret er klar. Dette tolker jeg slik at Helse Midt-Norge ikke stoler på min dømmekraft i innspurten av dette krevende arbeidet, sier Astrid J. Eidsvik i en pressemelding.

– I og med at det er Helse Midt-Norge som har reagert ovenfor Astrid Eidsvik, og de kun tjener statsråden, betyr det at han har grepet inn, sier han til NRK.

Det benekter statsråden.

– Det er ikke korrekt. Jeg har ikke grepet inn og instruert Helse Midt-Norge i denne saken, sier Høie til NTB.

– Min vurdering og beslutning vil bygge på de vurderingene styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge har gjort, sier Høie.

– Eidsvik har vært en svært viktig sykehusleder. Jeg syns det er synd at hun velger å gå av. Jeg ønsker ikke å kommentere prosessen rundt tomtevalget på nåværende tidspunkt, sier Høie.

Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal beklager Eidsviks avgang, men sier han har forståelse for at prosessen har vært vanskelig.

– Det setter styret i en vanskelig situasjon. Nå må vi først og fremst klare å behandle saken som planlagt i desember, sier han til NRK.

– Nå håper jeg arbeidet med saken fortsetter som planlagt, selv om jeg ikke leder det lenger. Denne saken fortjener å bli avgjort nå, sier Eidsvik. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.