Foto: Statsbygg

Åpner Paraplyen på Bygdøy

Fredag åpnes det foreløpig siste tilskuddet til severdighetene i Folkeparken på Bygdøy – Paraplyen med tilhørende bro.

Statsbygg har ferdigstilt Paraplyen, som er en parasolllignende paviljong på et utsiktspunkt ved Batteribakken i Kongeskogen. Under åpningen fredag 5. desember vil Statsbyggs eiendomsdirektør Frode Meinich holde tale. Direktør Olav Aaraas ved Norsk Folkemuseum klipper snoren som markerer at Paraplyen og broen er åpnet for publikum.

Utformingen av Paraplyen og broen er basert på bevarte tegninger etter byggmester Torsten Torstensen, og de er satt opp på stedet der de en gang ble bygget rundt 1880. Paraplyen var den gang tilknyttet en restaurant som lå på andre siden av veien, kalt «skovpaviljongen». Trebroen som nå er reetablert, gikk over veien til utsiktpunktet hvor Paraplyen var satt opp.

Statsbygg har samarbeidet tett med Norsk Folkemuseum og Riksantikvaren. NAV AS Arkitekter har bearbeidet gamle tegninger slik at dagens krav er fulgt i størst mulig grad og landskapsarkitekt har vært Østengen & Bergo AS. Paraplyen og broen er bygget i verkstedet til tømrerfirmaet Finstad og Jørgensen AS og deretter flyttet og montert på stedet. Steen & Lund AS har vært ansvarlig for gravearbeidene.

Broen vil bli malt i diskrete farger våren 2015, mens Paraplyen vil forbli slik den er nå.