Foto: Statens vegvesen

NCC signerte milliardkontrakt med Vegvesenet

NCC og Statens vegvesen signerte torsdag kontrakten for Bjørnegårdtunnelen, en kontrakt til en verdi på 1.166 millioner kroner.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Sandvika – Wøyen

Firefelts motorvei

3,5km lang

2,3 km tunnel

1,2 km vei i dagen

2 store planskilte kryss

Gang- og sykkelforbindelser, samt gjenåpning av Dælibekken

Nytt lokalveisystem Sandvika /Hamang

Torsdag 4. desember signerte NCC og Statens vegvesen kontrakten på første store entreprise på prosjektet E16 Sandvika – Wøyen.

1.166 millioner

I januar starter byggingen av den 2,3 km lange Bjørnegårdtunnelen, som skal stå ferdig i 2019.

NCC leverte det laveste tilbudet, og var i konkurranse med fire andre norske og europeiske entreprenører. Kontraktsummen ble på 1.166 millioner kroner.

– Vi gleder oss til å starte byggingen av Bjørnegårdtunnelen, uttaler prosjektleder May Bente Hiim Sindre i Vegvesenet. Hun har bare lovord å si om anbudsvinner NCC.

– De er en stor og profesjonell aktør, som Vegvesenet kjenner godt fra før, sier hun i pressemeldingen.

Krevende

NCC selv uttaler i en egen pressemelding at de forventer en teknisk og operasjonelt krevende jobb i Bjørnegårdtunnelen.

– Denne kontrakten viser at NCC er svært konkurransedyktig på krevende infrastrukturprosjekter. Dette er den andre milliardkontrakten vi skriver med Statens vegvesen siste kvartal. Arbeidet blir teknisk og operativt krevende. Vi ser frem til et godt samarbeid med vår oppdragsgiver og berørte trafikanter, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway i pressemeldingen fra NCC.

Arbeidet innebærer blant annet omfattende masseforflytningsarbeider, som, ifølge meldingen, vil bli utført av NCCs datterselskap Carl C Fon.

Bjørnegårdtunnelen vil erstatte deler av dagens E16 fra Kjørbo i sør til Bærumsveien i nord. Den får to tunnelløp med til sammen fire kjørefelt.

Den andre hovedentreprisen, Rud – Wøyen, vil bli lyst ut neste år. Planlagt åpning av hele strekningen er i 2019, mens ombygde lokalveier mellom Sandvika og Emma Hjorth åpnes i 2020.