Illustrasjonsfoto: Knut Opeide

Mindre salt på riksveiene

Fra og med denne vintersesongen skal veiene saltes betraktelig mindre.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

– Slik det er nå, ser det faktisk ut til at det løser seg. Og det er ikke bare i Hallingdal, men også fra andre deler av landet får vi melding om at det vil bli redusert salting fremover, sier leder for organisasjonen Stopp Vegsaltingen, Kjell Gunnar Haugen til nrk.no.

Haugen forteller at de nå er svært fornøyde med resultatet.

– For oss er dette en strålende sak! Jeg kjørte fra Gol til Geilo i går, og det var bare helt nydelig. Men da jeg kom til Gol, var det vått på veien. Det er som to helt forskjellige verdener, sier han.

Overingeniør i Statens vegvesen, Bjørn Nyhus, sier at det nye vintervedlikeholdet av riksvei 7 skal kopieres på flere av landets riksveier.

– Tidligere hadde vi bare to vinterdriftsklasser, det vi kalte barvei og vintervei. I forbindelse med omleggingen av håndboka og standarden vår, har vi fått flere vinterdriftsklasser å velge i, sier han til NRK.

– Det vil bli hyppigere brøyting og mindre salting. Men det er allikevel viktig å presisere at det fortsatt er en vei som kan bli saltet der forholdene tillater det. Men også varm sand kan bli mer aktuelt fremover, sier han.